Recensies

2019   

Wij mochten in 2019 voor het 10de achtereenvolgende jaar een Bib Gourmand ontvangen.

In december werden wij door Gault Millau beloond met 15 punten + 3 koksmutsjes

www.gaultmillau.com/restaurant/hofstede-de-blaak

Een resultaat waar wij u hartelijk voor willen bedanken!

 

8, 9 en 10 oktober 2018, Folie Culinaire

In het zogenoemde Gault&Millau Theater op de Folie Culinaire, onderdeel van de BBB, werden op 8, 9 en 10 oktober de sterren van de hemel gekookt door niemand minder dan zes regionale (sterren)chefs.
In deze 30 sec flits Angelo Autiero van restaurant Hofstede de Blaak.

 

Februari 2018 - www.restaurantawards.nl

Na vier nominaties hebben wij de prijs voor ‘Beste prijs/kwaliteit Restaurant’ voor de tweede keer gewonnen.
Bedankt voor de waardering door de 500 beste chefs van Nederland.

In elf uiteenlopende categorieën hebben vijfhonderd beste chefs van Nederland een stem mogen uitbrengen op hun favoriete restaurants.

Bekijk ook de video van de uitreiking

  September 2016 : Hofstede de Blaak in Tilburg: Culinair in de watten

knipsel   

Hofstede de blaak schoorde een 8,9 in de rubriek "over de tong" in het Brabants Dagblad.
De hoogste score gegeven tot nu toe.

Wij zijn erg blij met deze recensie.over-de-tong

U kunt het hele artikel lezen te klikken op deze link. Culinair in de watten

 


 

 

Februari 2016 - Hofstede de Blaak beste prijs/kwaliteit restaurant in Nederland

 

Restaurant Awards 2916

Restaurant Hofstede de Blaak heeft maandag de Restaurant Award in de categorie prijs/kwaliteit gewonnen.

Bij de Restaurant Awards geven de 500 beste chefs van Nederland de andere restaurants punten, waarmee er telkens één winnaar is.

Bekijk ook de video van de uitreiking


 

Februari 2015 - www.restaurantawards.nl

2015Restaurant de Blaak is genomineerd in de categorie beste prijs/kwaliteit restaurant 2015.

In elf uiteenlopende categorieën hebben vijfhonderd beste chefs van Nederland een stem mogen uitbrengen op hun favoriete restaurants.

De genomineerden in deze categorie zijn: Restaurant Hofstede De Blaak, Restaurant Amarone, Lastage, Restaurant Eindeloos en Restaurant One.

  September 2016 : Hofstede de Blaak in Tilburg: Culinair in de watten

knipsel   

Hofstede de blaak schoorde een 8,9 in de rubriek "over de tong" in het Brabants Dagblad.
De hoogste score gegeven tot nu toe.

Wij zijn erg blij met deze recensie.over-de-tong

U kunt het hele artikel lezen te klikken op deze link. Culinair in de watten

 


 

 

Februari 2016 - Hofstede de Blaak beste prijs/kwaliteit restaurant in Nederland

 

Restaurant Awards 2916

Restaurant Hofstede de Blaak heeft maandag de Restaurant Award in de categorie prijs/kwaliteit gewonnen.

Bij de Restaurant Awards geven de 500 beste chefs van Nederland de andere restaurants punten, waarmee er telkens één winnaar is.

Bekijk ook de video van de uitreiking


 

Februari 2015 - www.restaurantawards.nl

2015Restaurant de Blaak is genomineerd in de categorie beste prijs/kwaliteit restaurant 2015.

In elf uiteenlopende categorieën hebben vijfhonderd beste chefs van Nederland een stem mogen uitbrengen op hun favoriete restaurants.

De genomineerden in deze categorie zijn: Restaurant Hofstede De Blaak, Restaurant Amarone, Lastage, Restaurant Eindeloos en Restaurant One.


 

Zaterdag 10 mei heeft de Telegraaf een mooi artikel gepubliceerd over Hofstede de Blaak. We zijn er erg trots op.

telegraaf_mei_2014


 

Gastchef: Angelo Autiero (februari 2012)

Angelo Autiero, werkzaam als chefkok bij restaurant Hofstede De Blaak in Tilburg, is onze gastchef van de maand februari!
Angelo werkte jarenlang samen met Nico Boreas, van restaurant Boreas** en dat is goed te zien aan zijn kookstijl. Het combineren van verfijnde, niet alledaagse smaakcombinaties met daarbij een afwisseling in structuren is iets wat Angelo goed ligt.  (meer informatie hier te vinden)

 


hofstededeblaak-mei1

Angelo Autiero continueert hoge niveau bij Hofstede De Blaak | 26 mei 2012

Wanneer een chef door de maanden cq. jaren heen een vrijwel constante kwaliteit neerzet, maakt dat het leven van een recensent behoorlijk eenvoudig. Proeven, waarnemen, en spiegelen met conclusies uit het verleden is feitelijk het enige benodigde. Een lang verhaal gaan we aan dit doordeweekse bezoek aan Hofstede De Blaak dan ook niet wijden. Medio februari zette Angelo Autiero al een bovengemiddeld verdienstelijke prestatie neer.


 

Knoopjelos, februari 2012

Sterwaardige lunch bij Hofstede De Blaak hofstededeblaak-februari6in Tilburg | 23 februari 2012

Hofstede De Blaak staat te boek als het beste restaurant van Tilburg. Met afstand, dat werd deze dinsdag maar weer eens duidelijk onderstreept. Terwijl half Nederland zich in kleurrijke outfits door dranklokalen wringt, opteren wij voor gastronomisch vermaak in de authentieke Brabantse hoeve. Alwaar chef Angelo Autiero, op het oog met achteloos gemak, in zo'n 3 uur tijd demonstreert uit welk hout hij gesneden is.

Vijf meer dan uitstekende bereidingen, omringd door een tweetal even zo fraai gecomponeerde huzarenstukjes als prelude en epiloog. Dat dit zogeheten proeverijmenu op de kaart te vinden is voor een billijke 37,50 euro, doet nog een schep bovenop een toch al wonderlijk geheel.


 

Knoopjelos, september 2011
Hofstede De Blaak | 9,2knoopjelos

Het is nog niet eens zo heel lang geleden dat gourmands in Tilburg amper mogelijkheden hadden om aan hun culinaire gerief te komen. Het is dus een gunstige ontwikkeling dat de stadskern door diverse restaurants een fikse oppepper heeft gekregen. Toch bevindt het summum zich niet in het centrum, maar in buitenwijk De Blaak. En het mag dan verborgen liggen in de periferie, in deze authentiek Engelse hofstede worden gerechten gepresenteerd waar menig chef met jaloerse blikken naar zal kijken. De verantwoordelijke man luistert naar de naam Angelo Autiero. Hij geeft een hedendaagse zwier aan de klassieke school, met scherpzinnige bereidingen die een gedurfde zoetzuurbalans kennen. Als Michelin het credo ‘we kijken uitsluitend naar wat er op het bord ligt’ daadwerkelijk uitvoert, hoort hier in november een ster op de deur geschroefd te worden.


 

angeloSeptember 2011

Hofstede de Blaak is uitgeroepen tot leerbedrijf van het jaar 2011/2012 door de Rooi Pannen Tilburg!

 


 

Tilburg, oktober 2010michelin

Trots mogen we vermelden dat Hofstede de Blaak één van de 20 nieuwe Nederlandse restaurants is met een vermelding in de Bib Gourmand 2011.

Hofstede de Blaak is het enige restaurant in Tilburg met een Bib Gourmand.

Wij danken al onze gasten hiervoor.


 

Knoopjelos Juli 2010deblaak
Hofstede De Blaak | 8,8
Tilburg, juli 2010
Na een bezoek aan het Tilburgse restaurant Taste wist de lokale bevolking de redactionele inbox bovengemiddeld goed te vinden. Soms met een bevestigend virtueel knikje, maar opvallend vaak met de suggestie voor een ander restaurant:

Hofstede De Blaak. Het bevindt zich in een woonkern buiten het centrum, en het pand bestrijkt een royale oppervlakte, waardoor naast diners ook evenementen tot de mogelijkheden behoren. Comfort in Engelse stijl wordt gecombineerd met gevoel voor traditie, door een geschiedenis die zo ver terug gaat als 1907. En het mag dan een ongebruikelijke locatie zijn, Hofstede De Blaak maakt (mede door het warme welkom van maitre Mark van Hooijdonk) een aangename eerste indruk.

De menukaart doet een voorkeur voor de moderne Franse school vermoeden, en de nadruk ligt op zowel schaal- en schelpdieren als vleesgerechten met langzame garing. Chef-kok Angelo Autiero was jarenlang de rechterhand van Nico Boreas, en dat is in de kookstijl duidelijk zichtbaar


 

Beste Gasten,index1

Op dinsdag 3 maart 2009 hebben wij Angelo Autiero (kok) en Mark van Hooijdonk (gastheer) van restaurant Hofstede de Blaak in Tilburg de Pers/Talentenprijs gewonnen met een groot puntenverschil op de nummer 2 tijdens de prestigieuze wedstrijd om de Zilveren Oester in Goes. Dit is een bijzondere prestatie als je kijkt naar het enorm hoge niveau van de andere deelnemers die meededen.

 

Meerdere sterren restaurants en doorgewinterde wedstrijdkoks uit Nederland en België deden mee.Het puntenverschil op de winnaar van de Zilveren Oester, het team van restaurant Parkheuvel uit Rotterdam (2 Michelin sterren) was zeer klein.

Ondanks dat Angelo de hoofdprijs, de Zilveren Oester, in 2007 al een keer had gewonnen zijn we zeer tevreden en trots met deze uitslag.

Met vriendelijke groet,

Angelo Autiero en Mark van Hooijdonk
Hofstede de blaak